GRATIS in vijf stappen starten met de basis van IT/OT Cyber Security

Wat is OT Cyber Security?

OT Cyber Security (Operational Technology) is een tak van cyberbeveiliging die zich bezighoudt met de bescherming van kritieke infrastructuur en systemen die worden gebruikt in het bedrijfsleven of een organisatie. Deze systemen omvatten bijvoorbeeld productieapparatuur, vervoerssystemen, energienetwerken en andere soorten infrastructuur die essentieel zijn voor het dagelijkse bedrijfsleven.

OT-systemen zijn vaak verbonden met IT-systemen (Information Technology), die worden gebruikt voor dingen als communicatie, gegevensverwerking en opslag. OT-systemen zijn echter meestal specifiek ontworpen en hebben een ander set beveiligingsbehoeften dan IT-systemen. Zo kunnen OT-systemen bijvoorbeeld worden gebruikt in gevaarlijke omgevingen en kunnen extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn om werknemers te beschermen.

Een van de grootste uitdagingen in OT Cyber Security is dat deze systemen vaak ouder zijn en niet zijn ontworpen met moderne cyberdreigingen in gedachten. Ze kunnen niet hetzelfde niveau van beveiliging hebben als nieuwere systemen en het kan moeilijk of onmogelijk zijn om ze te updaten om ze beveiligder te maken. Dit kan hen kwetsbaar maken voor aanvallen, vooral als ze verbonden zijn met het internet.

Een andere uitdaging is dat OT-systemen vaak cruciaal zijn voor het bedrijfsleven en downtime kan duur zijn. Dit betekent dat het belangrijk is om een balans te vinden tussen beveiliging en de behoefte aan beschikbaarheid van de systemen. Het kan niet mogelijk zijn om hetzelfde niveau van beveiligingsmaatregelen op een OT-systeem toe te passen als op een IT-systeem, aangezien dit de werking van het systeem zou kunnen verstoren.

Er zijn meerdere stappen die bedrijven en organisaties kunnen nemen om de OT-cyberbeveiliging te verbeteren. Benieuwd waar je moet beginnen? Download dan ons stappenplan!

In vijf stappen starten met OT Cyber Security

OT Cyber Security
VOLG FLORICUM® OP SOCIAL MEDIA
DOWNLOAD

In vijf stappen de basis van cyber security