GRATIS in vijf stappen starten met de basis van IT/OT Cyber Security

Wat is het verschil tussen IT en OT?

Wat is het verschil tussen IT EN OT?
IT en OT zijn twee termen die vaak gebruikt worden in de wereld van technologie en informatiesystemen, maar wat betekenen ze eigenlijk en wat is het verschil tussen de twee?

IT staat voor Information Technology en verwijst naar de systemen en technologieën die gebruikt worden voor het verwerken, opslaan en verzenden van informatie. Dit omvat bijvoorbeeld computers, servers, netwerken, software en andere digitale systemen die gebruikt worden voor communicatie en informatiebeheer. IT is vooral gericht op het verwerken en gebruiken van gegevens in kantoren en organisaties, en heeft als doel het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van medewerkers.

OT, of Operational Technology, daarentegen, verwijst naar de technologieën die gebruikt worden om fysieke processen te automatiseren en te beheren. Dit omvat bijvoorbeeld industriële controllers, sensoren, robots en andere apparatuur die gebruikt worden om machines en installaties te besturen en te monitoren. OT is vooral gericht op het beheren van fysieke processen in industriële omgevingen, zoals fabrieken, energiecentrales en andere productie-einheden.

Hoewel IT en OT vaak samenwerken in moderne organisaties, is het belangrijk om het verschil tussen de twee te begrijpen omdat ze verschillende doelen hebben en verschillende uitdagingen en beveiligingsproblemen kennen. Zo is IT vaak gericht op het verwerken en beheren van grote hoeveelheden gegevens, terwijl OT zich vooral richt op het beheren van fysieke processen en apparatuur. Bovendien zijn de beveiligingsproblemen van IT vaak anders dan die van OT, omdat IT-systemen vaak blootgesteld zijn aan online dreigingen zoals hackers en malware, terwijl OT-systemen vaker gevoelig zijn voor fysieke problemen zoals stroomuitval en beschadiging van apparatuur.

Een ander belangrijk verschil tussen IT en OT is de manier waarop ze geüpdatet en onderhouden worden. IT-systemen kunnen vaak eenvoudig op afstand geüpdatet worden, terwijl updates voor OT-systemen vaak fysieke aanwezigheid vereisen en dus tijdrovender zijn.

In vijf stappen starten met OT Cyber Security

Wat is het verschil tussen IT en OT
VOLG FLORICUM® OP SOCIAL MEDIA
DOWNLOAD

In vijf stappen de basis van cyber security